Hind Laroussi ziet zichzelf wel ooit op het podium staan van het North Sea Jazz Festival. "Ik kan met mijn stem heel veel verschillende dingen", vertelt de 29-jarige zangeres aan Novum Nieuws. "Ik heb nooit specifiek jazzmuziek gemaakt, maar op mijn derde album zijn wel jazzinvloeden te horen."

Volgens Hind hoeft een artiest tegenwoordig niet ‘honderd procent jazz’ te zijn om op North Sea Jazz te mogen optreden. "Alain Clark heeft er ook al eens gestaan en wat hij doet is puur soul. En zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen. Ook voor mij kunnen de deuren opengaan naar North Sea Jazz."

Hind maakt zich op voor haar eerste jazzconcert, volgende week vrijdag in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Die zaal is verbonden aan het festival in Ahoy. "Sinds een jaar heb ik een band met erg op jazz georiënteerde leider, Simon Grey", legt Hind uit. "Hij geeft een jazztintje aan het geheel."

De zangeres is naar eigen zeggen altijd geïnteresseerd geweest in jazz. "Niet iedereen houdt ervan, sommige mensen vinden het moeilijke muziek. Maar ik kan urenlang naar een jazzsolo luisteren en daar helemaal in opgaan."

Hind werkt momenteel aan een nieuw album. "Ik heb de afgelopen jaren heel veel geëxperimenteerd met stijlen en wil ook kijken of ik met mijn muziek naar het buitenland kan", legt de zangeres uit. "Daarom heb ik nu ook een buitenlands management en werk ik met buitenlandse muzikanten."

Welke stijl op de plaat te horen is, weet Hind nog niet. Op haar laatste cd Crosspop kwamen verschillende stijlen, zoals pop, Arabische en Spaanse invloeden en lichte jazz, samen. "Ik ben nu aan het schrijven om te kijken wat het dichtst bij me ligt. Het is nu nog heel moeilijk om daar meer over te zeggen, want ik zit nu midden in die fase en ben heel veel aan het ontdekken."