Zo ziet echte liefde eruit. WK held Wesley Sneijder en de beeldschone presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen konden er geen genoeg van krijgen. Ze hebben elkaar tijdens in totaal drie trouwceremonies eeuwige trouw beloofd.

Eerst voor de wet in Amsterdam, toen zaterdagochtend alleen in familiekring onder een met witte rozen beladen prieeltje en daarna in het kleine kerkje in Castelnuovo Berardenga waar de Milanese Don Misto de bruiloftsmis opdroeg…

„Ik hou van jou om je humor en omdat je mij mezelf laat zijn.” Yolanthe las Wesley Sneijder vol emotie een brief voor die ze als ode aan hem had geschreven. En daarna was het de beurt aan de middenvelder om te vertellen wat hij dacht. „Je maakt me compleet.” Tranen vloeiden en dat was nog maar het begin van een dag vol emoties.

Hun huwelijk in Toscane zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste in Italië. Nadat ze donderdagmiddag in een privé-jet waren aangekomen op Florence was er de eerste avond nog rust voor Wes en Yo. Ze zaten in elkaar opgaand romantisch op het terras, met als voornaamste zorg de muggen. Vrijdagmiddag stroomden de gasten binnen en was het vijfsterrenresort Castel Monastero voor het familiediner met zonnebloemen omgetoverd tot een Toscaanse tuin. Zaterdag begon de dag met de ceremonie onder het prieeltje. Het hele Castel was die nacht veranderd tot een rosarium met meer dan 10.000 witte rozen die uit Nederland met koelwagens naar Italië waren gereden. „Het draaiboek telt 91 pagina’s,” onthulde weddingplanner Rosanna Kluivert. „Het is een bijna militaire operatie. Wes en Yo laten het allemaal rustig over zich heenkomen. Het is bepaald geen horrorbruidspaar.”

Na de plechtige bruiloftsmis in het kerkje waar flesjes water werden uitgedeeld tegen de extreme warmte van ongeveer 45 graden, werden de bruidsfoto’s gemaakt en begon ’s avonds een briljant feest.

Er was bruidstaart en er werden ballonnen opgelaten ter ere van het bruidpaar. Voor de artiesten, Michael Oomen, New Timeless , Ali B , Glennis Grace en Big Black & Beautiful was er een podium gebouwd waar de groten der aarde jaloers op zouden zijn. En Wesley liet er zien dat hij meer kan dan voetballen. Hij en Yolanthe bleken bij choreograaf Ivo Chundro een heuse liefdesdans ingestudeerd te hebben. Toegejuicht door zijn gasten ging Wesley als een ware John Travolta over de aangelegde dansvloer.

Van moeder Ricarda en de vrienden en vriendinnen van Wes en Yo kregen zij een houten kunstwerk met hun beeltenis, gemaakt van hout dat is verzameld op alle plekken die voor het bruidspaar belangrijk zijn: Barcelona waar Wesley heeft gespeeld, Milaan waar hij nu bij Inter zit en Ibiza waar Yolanthe werd geboren. In haar dankspeech grapte Yolanthe dat ze blij is dat het kunstwerk bestemd is voor hun door Eric Kuster ingerichte huis in Amsterdam. „Daar ben ik niet zo vaak, dan kan ik rustig wennen aan de omvang van mijn neus.”

Wesleys broer Rodney kon niet op het feest zijn maar was wel even aanwezig bij de plechtigheid in de kerk. In eerste instantie leek zijn komst onmogelijk omdat Rodney in het elftal onder 19 jaar speelt dat nu voor het EK in Frankrijk is. Dankzij een telefoontje van Wesley kreeg hij toch toestemming om voor een paar uur te komen. Familie is heilig voor zowel Wesley als Yolanthe. En door die trouw zullen ze het ver schoppen in het leven. Gefeliciteerd!

Glennis Grace boeken? Wij informeren u vrijblijvend betreffende de boekingsmogelijkheden.

 

Bron: Telegraaf