De komedie ‘I love Dries’ gaat volgende week maandag in première. De film met volkszanger Dries Roelvink in de hoofdrol is voor het eerst te zien in Hotel Van der Valk De Witte Bergen in Eemnes. Daarna is de film in diverse vestigingen van de hotel- en wegrestaurantketen in Nederland te zien.

In eerste instantie zou de film in première gaan in Ahoy, voorafgaand aan het concert dat Dries daar zou geven. "Dat concert ging niet door en daardoor kwam de film op de plank te liggen", vertelt Dries aan Novum Nieuws. Na overleg met een testpubliek werd besloten de film niet in een bioscoop te laten draaien, maar ergens waar Dries ook zou kunnen optreden onder het genot van een hapje en een drankje.
"Het is gewoon geen film voor in de bioscoop. Mensen moeten hardop kunnen lachen en praten tijdens de film", vindt hij. "Daar komt bij dat vorige week maar honderd mensen naar de nieuwe film van Thijs Römer en Katja Schuurman zijn gekomen. Misschien dat dan maar vijftig mensen de moeite zouden nemen om voor mijn film naar de bios te gaan."

Roelvink plant nu een tournee langs twaalf vestigingen van Van der Valk. "Het publiek kan onder het genot van een hapje en een drankje eerst de film zien en daarna doe ik een ‘meet & greet’ en geef ik een optreden", legt Roelvink uit.

In ‘I love Dries’ wordt de zanger door een stel ontvoerd. Al snel blijkt dat zijn ontvoerders niet uit zijn op geld, maar op zijn sperma. De mannelijke helft van het koppel is onvruchtbaar en een kind van de zanger is de grootste wens van de twee. In de film spelen onder anderen Grad Damen, Sugar Lee Hooper en Peter Beense een gastrol.

Dries Roelvink boekt u bij Twilight Entertainment

bron Novum