Heel Nederland lijkt de inzending voor het Eurovisie Songfestival te hebben omarmd. En Sieneke, die het lied Ik Ben Verliefd Sha-la-lie vertolkt, lijkt in Oslo ook in staat de rest van Europa in haar hart te sluiten. Dat had drie maanden geleden niemand durven voorspellen.
 
Op het openingsfeest van het songfestival afgelopen weekeinde, waar Sieneke er als een prinses uitzag, bleek hoe populair de Nederlandse zangeres is. Journalisten en artiesten dromden om haar heen toen ze binnenkwam. Sieneke was de absolute eyecatcher van de avond.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo wordt vanavond gehouden. Tien van de zeventien landen zullen doorgaan naar de finale van zaterdag. Drie landen die al geplaatst zijn in de finale, Duitsland, Spanje en Frankrijk, stemmen vanavond mee. Nederland is met Sieneke donderdag aan de beurt en mag dan stemmen. De volgorde is door loting bepaald. Algemene indruk is dat de tweede halve finale veel sterker is dan de eerste.

Onder fans en journalisten groeit in Oslo de waardering voor de Nederlandse inzending. Eindelijk stuurt Nederland weer eens iets in de eigen taal. Daarnaast is Sieneke zelf dit jaar veruit de meest vertederende en innemende artiest op het internationale liedjesfestijn. Sieneke is puur en gelooft in zichzelf. De Nederlandse zangeres maakt een zeer opgewekte indruk. Ze geniet van elk moment. Aan aanwezige journalisten verontschuldigt ze zich voor haar tegenvallende Engels en laat ze merken hoe gelukkig ze is. Dansend met haar vinger in de lucht: „Zo doe ik als ik me gelukkig voel.”

Gisteren, in de haven van Oslo, draaide ze spontaan aan het meegenomen draaiorgel dat Sha-la-lie speelde. De Nijmeegse kreeg de lachers op haar hand. „We moeten uitkijken. Straks heb ik ook nog een hernia”, grapte ze.

De laatste repetitie van Sieneke verliep vlekkeloos. De presentatie is minder statisch dan vorige week. De poppen komen aan het eind van het nummer uit het draaiorgel en dat is een aangename verrassing. De Nederlandse act zorgt er in elk geval voor dat kijkers zullen lachen.

Dat de Nederlandse zangeres zo ontspannen overkomt, is bijzonder. Nooit eerder was de 18-jarige Sieneke zo lang alleen van huis. „De dagen gaan hier snel voorbij. Ik ben druk met dingen die ik leuk vind. Dus ik merk het niet zo.” Inmiddels zijn de ouders van Sieneke en haar vriend Jan in Oslo. Zij zullen haar de komende dagen ondersteunen.

Sieneke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf