Illusioniste Sittah heeft een dubbelgangster. Haar show Sittah’s Angels gaat vandaag in Stuttgart in première. Zelf staat de 39-jarige blondine elders. Ze heeft het zó druk, dat ze besloot zichzelf te ’klonen’. Sittah: „Dus wanneer ik niet kan, komt Cindy.”

Sittah herinnert zich: „Een half jaar geleden werd ik gevraagd voor deze grote show in hartje Stuttgart. Maar ik had in die betreffende periode al boekingen staan, onder andere een tv-show in Los Angeles. Ik móest een keuze maken: twee maanden Stuttgart, of allemaal losse optredens.”

Ze vervolgt: „Toen bedacht ik dat het misschien wel heel leuk zou zijn om onder mijn naam een tweede groep te maken.” Ze lacht: „Ook handig als ik een keer een been breek…” Sittah vertelde haar plan aan de Duitse organisatoren. „In eerste instantie waren ze niet enthousiast. Ze zeiden ’ja, maar jíj bent drievoudig wereldkampioen stage illusions!’. Uiteindelijk gingen ze overstag en ben ik als een tierelier audities gaan houden. Want behalve een plan had ik nog niets!”

Op allerlei balletscholen plaatste ze een noodkreet. „Ik zocht een vrouw met power, maar ook met status. En ze moesten natuurlijk een illusie leren. Ik keek vooral naar hun interactie met het publiek. Eén meisje deed mij echt na. Toen dacht ik oké!”

Sittah Boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.