Het langverwachte album van Ilse De Lange (35), dat op 14 september uitkomt, mag worden beschouwd als de spiegel van haar ziel.

Eind vorig jaar had ik een plaat min of meer al klaar”, vertelt de geboren Almelose. „Het was een extravagant, bombastisch geheel met veel synthesizers, héél groots. Het was fantastisch om te maken, maar juist die uitbundigheid kon ik na het overlijden van mijn vader begin dit jaar niet meer rijmen met mijn gevoel. Ik had een grote behoefte om alles wat was gebeurd te verwerken in liedjes. Dus ben ik opnieuw begonnen. Met als resultaat Eye of the Hurricane. Persoonlijker dan dit, kan niet.”

„Drie liedjes van mijn nieuwe album hebben betrekking op de periode rond de dood van mijn vader”, gaat Ilse verder. „Ik zie ze als momenten van verstilling, die me raken. Een ervan is One, die ik heb geschreven toen mijn vader ziek was.
Het liedje gaat over de periode waarin we nog niet wisten hoe snel het definitieve afscheid zou zijn, maar dat we ondanks alles altijd één zullen blijven.

One stond al gepland op het album, maar heb ik opnieuw opgenomen. De emoties en weergave kloppen nu veel meer bij mij. Ik ben volwassener geworden nu mijn vader er niet meer is.”