Ilse DeLange wordt definitief een van de nieuwe coaches bij het RTL 4-programma ‘The voice of Holland’. Het gerucht deed afgelopen week al de ronde maar alle betrokken partijen zijn er nu ook uit. Het nieuwe, vierde seizoen van de populaire talentshow gaat komend najaar van start.

Ilse zal in het programma plaatsnemen naast de andere coaches, Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis. De vierde, draaiende stoel wordt binnenkort ook ingevuld. Met hits als ‘Miracle’, ‘So Incredible’ en ‘Hurricane’ en vele platina albums heeft Ilse haar sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend. Veelvuldig is zij ook onderscheiden met prijzen zoals Edisons, TMF Awards, 3FM Awards en een Gouden Harp.

"Ik vind het een enorme uitdaging om mijn ervaring als zangeres, songwriter en producer nu te kunnen inzetten voor nieuw talent! Naast Marco en Trijntje breng ik een andere muzikale achtergrond mee. Ik hoop daarmee een goede aanvulling te zijn voor TVOH."

Wendy van Dijk, Martijn Krabbe en bij de liveshows Winston Gerschtanowitz presenteren ‘The voice of Holland’, dat op de vrijdagavond zo’n 3 miljoen kijkers aan de buis kluistert.

De door Talpa geproduceerde show won vorig jaar de Gouden Televizier-Ring.