Ilse DeLange is niet blij met Albert Verlinde en de vlijmscherpe opmerkingen die hij maakte over de Songfestivalinzending ‘Calm Before The Storm’. "Ik vind het eigenlijk niet oké!"

Albert was niet bepaald te spreken over het nummer waarmee Ilse en haar ‘partner in crime’ Waylon Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. Zo riep hij de delegatie een paar weken terug op om het liedje te laten varen, want: "we gaan niet winnen, anders vreet ik deze kruk op. Het wordt een disaster!"

Dat blijkt nogal tegen het zere been van Ilse, die, voor háár doen, stevig uithaalde naar de RTL Boulevard-presentator. "Vriendelijke groet nog aan Albert! Te gek jongen!", sneerde ze tegen de cameraploeg van het programma. "Iedereen mag het stom of saai vinden, maar ik weet eigenlijk niet meer hoe ik me moet gedragen naar Albert toe. Hij is altijd erg aardig tegen mij, maar ik vond dat hij zeer onvriendelijk met ons omging. Ik vind dat eigenlijk niet oké. Het had wel op een andere toon gekund."

Ze spreekt hardop de wens uit dat hij, als hij zijn uitspraken terugziet, tot dezelfde conclusie komt. "Ik hoop dat hij ook inziet dat het misschien een beetje respectloos is wat hij heeft gedaan."

Maar dát kan Ilse dus mooi vergeten…

"Ik vind het stoer dat ze dit zegt , reageert Abert. "Ik ben dol op Ilse, we hebben samen veel bijzondere momenten meegemaakt. Maar dit gaat verder dan Ilse en Waylon. Ik ben enthousiast over die twee, maar het Songfestival is van ons allemaal. Tonnen gaan erin, dus ze hadden gerichter te werk kunnen gaan in plaats van te zeggen: ‘neem maar van ons aan: wij zingen zoals we zingen’. Met alle respect: ik geloof niet in dit nummer. Er had een corrigerende tik moeten zijn in de voorbereiding van dit nummer door óf de TROS of Cornald of de organisatie. Dit is niet Songfestivalwaardig en het tilt jullie ook niet naar een hoger plan."