Imca Marina heeft een moeilijke periode achter zich gelaten. Haar relatie met Stephen Porter liep op de klippen en haar bedrijf werd na het plotselinge vertrek van haar partner failliet verklaard.

"Ik merk aan allerlei dingen dat ik in een volgende fase ben beland", zegt de 71-jarige zangeres maandag in De Telegraaf.

"Zo ben ik heel verdrietig geweest dat mijn liefde met Stephen Porter, met wie ik ooit het avontuur van De Vicarie aanging, eindigde." Toch heeft ze die zware tijd achter zich gelaten. "Ik ben mijn huilperiode voorbij."

Marina is ook blij dat haar zangcarrière weer nieuw leven is ingeblazen. "Deze opleving heb ik te danken aan Ali B, die samen met Brace en mij Op Volle Toeren heeft gedaan. Ik heb die twee echt in mijn hart gesloten, en zij mij denk ik ook wel een beetje", lacht de zangeres.

Marina, die binnenkort meedoet aan het dansprogramma Strictly Come Dancing, is blij met de aandacht die ze krijgt sinds Op Volle Toeren. "Al die optredens leveren me zelfs aandacht op van jonge mannen. Dat vind ik wel grappig."