Niels Geusebroek is ‘grijze muis’ af! De zanger maakt zich op voor een nieuwe strijd vanavond tijdens de halve finale van The Voice of Holland. "Ik heb een enorme groei doorgemaakt tijdens het programma”, vertelt de 32-jarige Haarlemmer. "Maar sinds vorige week, toen ik Old and Wise zong, lijkt het wel alsof mijn leven is geëxplodeerd.”

Als jong kind was het voor Niels geen uitgemaakte zaak dat hij zanger zou worden. „Ik was er niet, wat anderen wel eens over zichzelf vertellen, voor in de wieg gelegd. Bij mij is het gegroeid. Want ik wist niet op jonge leeftijd dat ik kon zingen.”

Toen hij dat wel had ontdekt, speelde hij als tiener in een schoolband. Hij studeerde HBO-marketing en begon met een bevriende muzikant de band Silkstone. „Onze muziek werd goed gedraaid op 3FM”, vertelt Niels over de band waarvan hij dertien jaar lang deel uitmaakte. „Giel Beelen was fan, maar tegenwoordig ligt ons contact in een soort van spagaat. Giel steekt immers niet onder stoelen of banken wat hij van al die talentenjachten vindt… Als ik Giel hierdoor kwijt zou raken, zou ik dat jammer vinden.”