De sympathieke Friezin Iris Kroes, winnares van The Voice of Holland, is enorm teleurgesteld dat de Elfstedentocht niet doorgaat.

"Prachtig dat we er zo dichtbij zijn geweest. Ik vond het super om hier naar toe te leven en je merkt dat het ècht Friese gevoel ook zeker opleeft", reageerde de Friezin woensdagavond. "Ontzettend leuk dat zoveel mensen er mee bezig zijn geweest om bijvoorbeeld het ijs schoon te maken en voor slaapplekken te zorgen!"

De vereniging De Friesche Elf Steden maakte woensdagavond het slechte nieuws bekend na overleg van de 22 rayonsteden.De weersverwachtingen zijn op dit moment niet zodanig dat te verwachten valt dat het ijs voldoende dik is voordat de dooi aanstaande zondag inzet. Door de wind en de hogere temperaturen woensdag is zelfs „veel ijs verloren gegaan”.

Hoewel de weersvoorspellingen weinig hoop bieden heeft de sympathieke Iris de hoop nog niet helemaal opgegeven. "Ook al kan ik zelf niet schaatsen, hoop ik dat mensen lekker blijven schaatsen in ùs moaie Fryslân.En je weet maar nooit, april doet wat ‘ie wil!"