2010 lijkt het jaar van Jaap de Bok te gaan worden. In de eerste maanden van dit jaar maakte Nederland al kennis met deze zanger/componist ut Volendam. Zijn eerste single ‘De Volgende Keer’ sloeg landelijk aan en behaalde de 27e plaats in de Nationale Top 100.

Zijn tweede single ‘Ouwe Knakker’ is deze week binnengekomen in de Nationale top 100 op nummer 43 en belooft een vette hit te gaan worden. ‘Ouwe Knakker’ is een feestkraker met een hoog meezinggehalte. Het lied is een combinatie van traditionele folkmuziek met de typisch Volendamse gezelligheid.

Biografie Jaap de Bok

Jaap de Bok is de bijnaam van singer songwriter Jaap Tol uit Volendam. Jaap maakt muziek sinds 1982 en treedt vanaf 1985 in diverse bands onafgebroken wekelijks op in heel Nederland. Hij maakte deel uit van Vike, Feestband Volendam en Stampvast en is nu lid van de meest succesvolle Volendamse feest- en showformatie La Stampa. In laatstgenoemde bands is Jaap sinds 1996 fullprof muzikant.
Naast deze baan componeert en arrangeert Jaap zijn eigen muziek, die hij (meestal) opneemt in zijn eigen studio, 1Core Produxions, in Volendam. Jaap de Bok’s eigen muziek laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Met invloeden uit de folk, rock, pop en latin heeft Jaap de Bok een geheel eigen sound ontwikkeld: sterke melodieën op uitgekiende muzikale basislijnen met altijd een frisse en catchy hook.

In 2003 bracht Jaap de Bok zijn eerste solo album uit, getiteld ‘Twelve’. Omdat het een Engelstalig album was, nam hij hiervoor de naam JT aan, zijn initialen. Het album ging vergezeld van twee videoclips die waren opgenomen in Spanje om het latin karakter en de warmbloedige klanken van de muziek van een goed sfeerpalet te kunnen voorzien. Het album werd in brede kring uitstekend ontvangen, en op diverse uitnodigingen van lokale radio en tv werd graag ingegaan. De videosingles van het album, een zwoele en meeslepende Spaans-Engelse compositie met de titel ‘Como Quieres Que Te Quiera’ en het ijzersterke ‘If Only’ worden regelmatig gedraaid op diverse stations, waaronder TV Oranje en LOVE.

Het album kent een drietal wonderschone duetten waaronder ´Black is the Colour´, een intrigerend duet met de ‘Volendammer Ier’ Piet karregat. Beiden maken van het lied ‘Black Is The Colour’ een waar juweel.
In 2008 is het eerste Nederlandstalige album van Jaap uitgekomen: Van De Koude Grond. Het album bevat naast nieuwe composities en bewerkingen van bestaande nummers, een aantal Nederlandstalige bewerkingen van nummers van Twelve. Het album gaat vergezeld van diverse clips. Video’s zijn wederom geschoten in Spanje, maar eveneens in Nederland. Kijk op de ‘clips’ pagina.

Op ‘Van De Koude Grond’ heeft Jaap een brug geslagen tussen de gezelligheid van Volendam, Jaap’s serieuze werk en het project ‘Devilish Mary’, een folkband die hij samen met Piet Karregat heeft opgezet. Op het album staan dan ook diverse songs van het folkcollectief.

‘Van De Koude Grond’ is in 2010 opnieuw uitgebracht met een puur Nederlandstalige samenstelling. De Engelse en Spaanse songs zijn vervangen door drie extra NL-talige songs. Het album is landelijk uitgebracht door platenmaatschappij 1Core in samenwerking met Multidisk. Distributie wordt verzorgd door Pink/Multidisk en de plugging is in handen van Nel van Olm. Als eerste landelijke single is gekozen voor de track ‘De Volgende Keer’.

 Jaap de Bok boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.