Jamai boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Jamai is voorlopig even klaar met cd’s maken. Zijn theatercarrière bevalt hem zo goed dat een nieuw album in ieder geval de komende tijd niet meer in de pijplijn zit.
 
Momenteel is de zanger/acteur druk bezig met de Disney Musical Sing-a-Long, die 18 oktober in première is gegaan.

Je bent druk bezig met de Disney Musical Sing-a-Long. Je zult wel uitgeput zijn.
"Nou, eigenlijk niet. Ik heb net tien dagen vakantie gehad. En ik heb werkelijk he-le-maal niks gedaan. Op de bank gehangen, dvd’s gekeken, met vrienden en familie afgesproken, wat wel nodig was aangezien ik die behoorlijk weinig zie nu ik het zo druk heb."

Een tijdje geleden had je het nog drukker, met de opnames van Waar is Elvis?! erbij. Hoe kijk je daar inmiddels op terug?
"Als een ontzettend leuke ervaring. Ik heb het natuurlijk met Gordon gemaakt, en Paul de Leeuw, die het produceerde, en van hen heb ik ontzettend veel geleerd."

Zoals?
"Nou, van Gordon heb ik vooral geleerd: keep on smiling. Er was de hele tijd dat enthousiasme en plezier, het gevoel van iets opbouwen samen."

Voelde je je eigenlijk nooit ondergesneeuwd door Gordon, die in de regel toch behoorlijk aanwezig is?
"Nee, eigenlijk helemaal niet. Kijk, hij is van de supersnelle grappen en het ontzettend adrem zijn. Die rol liet ik ook aan hem, en ik gaf hem die ruimte om dat te zijn. Ik ben dat niet, maar Gordon liet mij ook de ruimte om mezelf te zijn."

Zijn er eigenlijk plannen voor een nieuw programma?
"Ik kan daar nog niet al teveel over vertellen, maar we zijn inderdaad bezig met een nieuw familieprogramma. Dat staat nog heel erg in de steigers en is nog heel pril. En nee, ik kan nog niet zeggen of ik dat alleen ga presenteren of ook in duoverband."

Onlangs stond je in de voor jou doen relatief experimentele voorstelling Urinetown, in M-Lab. Daar sta je voor 150 man te spelen, is dat wennen?
"Heel erg! Je bent veel naakter en kwetsbaarder. Je staat inderdaad bovenop een publiek van 150 man, er is geen enorm orkest of decor waar je je achter kunt verschuilen. Eigenlijk is dat veel enger dan in Ahoy staan, maar als ik zoiets vaker zou kunnen doen, dan heel graag."

En nu dus de Disney Musical Sing-a-Long, met onder meer Chantal Janzen en Stanley Burleson. Bekende namen. Wat maakt deze musical anders dan anderen?
"Vooral de publieksparticipatie, aangezien iedereen mee kan zingen. Het wordt echt heel erg entertainen de hele avond. En dat werkelijk iedereen mee kan doen, en het ook voor iedereen leuk is. Dat is volgens mij ook de kracht van Disneyfilms: dat ze net zo leuk zijn voor bejaarden als voor kleine kinderen."

En ondertussen wacht de mensheid maar op een nieuw album. Komt dat er ooit nog aan?
"Op dit moment heb ik geen enkele behoefte aan het maken van een nieuwe cd, eerlijk gezegd. Ik heb het nu veel te leuk bij het theater. Toen ik begon met muziek maken was een cd maken nog wel leuk en was er echt ruimte en budget om een mooi eindproduct af te leveren. Maar met al dat downloaden en problematiek in de platenindustrie is een goeie plaat afleveren nu vrij lastig."

 

 

bron:nu.nl