Jamai is uitgeroepen tot ’beste zanger van Nederland’. Hij won gisteravond het TROS-tv-programma De beste zangers van Nederland. Jamai: "Een hele eer, want Rene Froger, Jeroen van der Boom en Frans Bauer zijn toch allemaal grote artiesten."

 De deelnemende zangers waren het er unaniem over eens dat de 24-jarige benjamin van het gezelschap en voormalig Idols-winnaar de titel meer dan verdient. Net als het eerste seizoen werd De beste zangers van Nederland op Ibiza opgenomen. Jamai: "We hebben er acht afleveringen gemaakt. Met zeven mannen heerlijk gezongen. En het was ook wel een soort van vakantie; ’s.avonds moesten we drie uur aan de bak en overdag waren we vrij."

Op het Spaanse eiland trok Jamai vooral veel op met Jeroen van der Boom. "Hem ken ik ook wat langer, van het schnabbelen en van de Dinnershow. Hij kent Joop van den Ende ook goed. Ja, Jeroen en zijn vriendin Dani zijn topmensen. Zij gingen ook elke dag naar het strand. We trokken veel met z’n drietjes op."

Vanaf 15 oktober trekt Jamai met de satirische musical Urinetown door het land. "Het verhaalidee is afkomstig van de Amerikaan Greg Kotis, die in de jaren negentig als student door Europa trok en tot zijn verbazing merkte dat we hier moeten betalen voor het gebruik van openbare toiletten."

Het stuk was vorig seizoen de musicalverrassing in het Amsterdamse M-Lab. Het ontving acht Musical Award-nominaties. Jamai: Het stuk heeft inderdaad een onaantrekkelijk titel en absurde uitgangspunten. Ik snap het ook wel, een ’plasopstand’ lijkt niet direct een publiekstrekker. Toch is het een aanrader. Want als je gaat zitten, word je geraakt. Bovendien is het integer gemaakt. En het is ook een knipoog naar andere musicals zoals Chicago, West Side Story en vooral Les Misérables."

"Het was de bedoeling de cast integraal over te zetten. Maar dat lukte alleen al niet met Noortje, want zij is nu natuurlijk Mary Poppins." De andere hoofdrolspelers naast Jamai, René van Kooten en Suzan Seegers, zijn er wel bij. Renée van Wegberg vervangt Noortje.

Ook Jamai’s vier jaar jongere vriend, die hij via Urinetown leerde kennen, doet niet meer mee. "Michael heeft afgelopen zomer de film 170 Hz opgenomen en gaat nu zijn examenjaar in. Dus vervelen zal hij zich niet."

Tussen zijn werkzaamheden door, komt Jamai tot rust in het Zuid-Hollandse Schoonhoven, waar hij na zijn samenwoonavontuur met collega Ron Link in Den Haag, weer is neergestreken. "Ik ben hier opgegroeid en vind het heel gezellig. Echt ons kent ons. Mijn ouders en twee zussen wonen hier ook en bij hen kan ik heerlijk op de bank ploffen. Begrijp mij goed, ik heb hele fijne collega’s, maar hier kan ik echt compleet mijzelf zijn. En dat vind ik heel belangrijk."

Jamai boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.