Jan Dulles wordt Jezus. De zanger van de 3JS vertolkt dit jaar de hoofdrol in The Passion, is dinsdag bekendgemaakt. Ook Simone Kleinsma, Stanley Burleson en Beau van Erven Dorens werken dit jaar mee aan de moderne vertelling van het paasverhaal.

"Ik vind het geweldig om in zo’n enorm grote productie de hoofdrol te mogen spelen", reageert Dulles, die naar eigen zeggen niet lang na hoefde te denken toen hem werd gevraagd in de huid van Jezus te kruipen. "Het lijkt me behoorlijk heftig om de rol te spelen van de goedheid zelve in zijn laatste uren."

Religieuze rollen zijn Dulles niet onbekend. De 39-jarige zanger speelde al eens Judas in een Volendamse vertolking van de musical Jesus Christ Superstar. In The Passion neemt musicalacteur Burleson de rol van Judas voor zijn rekening. Kleinsma, die momenteel te zien is in de musical Sister Act, speelt Maria.

Van Erven Dorens praat dit jaar het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus aan elkaar. "Ik vind het een enorme uitdaging om de mensen mee te slepen in zo’n inhoudelijk verhaal", reageert Van Erven Dorens. "Helemaal omdat het ook nog live is."

Na drie edities in de Randstad is dit jaar Groningen gastheer van The Passion. De grote live tv-productie vertelt het paasverhaal aan de hand van bekende Nederlandstalige popliedjes. The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de protestantse kerk in Nederland en de rooms-katholieke kerk. Het moderne paasverhaal is dit jaar op donderdag 17 april te volgen.