Jan Keizer begrijpt best dat zijn 27-jarige dochter Nelly soms een punthoofd van haar vader krijgt. De Volendamse zanger zegt in aanloop naar het Mega Piratenfestijn in Lutjebroek dat hij de muzikale carrière van dochterlief zeer kritisch volgt.
 
Nelly’s gouden keeltje was voor het eerst te horen op Jans vorige album. Vader en dochter namen het duet ‘Geef mij je lach’ op.
"De reacties waren ontzettend goed", zegt Jan tegen de organisatie van het Mega Piratenfestijn. "Ik kreeg ontzettend vaak de vraag waarom we niet meer liedjes hadden opgenomen."

 Aan dat verzoek van de fans gaf de voormalig BZN-zanger maar al te graag gehoor. Op zijn nieuwe plaat ‘Chords of life’ zingt Nelly met drie nummers mee. Vooral het nummer ‘Go your own way’ is bijzonder voor de Keizertjes. "De tekst van het nummer gaat over de relatie tussen vader en dochter. Als vader wil je je dochter toch op het rechte pad houden en ben je erg beschermend."

"In dit lied vraagt de dochter om haar eigen gang te mogen gaan en ook haar eigen fouten te mogen maken."De tekst is voor Jan erg herkenbaar. "Nelly heeft absoluut aspiraties om verder te gaan in het vak. Maar ik heb het een en ander aan ervaring en ik wil dat ze het goed doet."

"Ik ben in de studio heel erg secuur en niet snel tevreden. Ik denk dat ze wel eens een punthoofd van me heeft gekregen."

Dat Nelly een gouden keeltje heeft, hoorde haar vader jarenlang niet. "Dan zit je veertig jaar in het vak en dan denk je dat je er kijk op hebt", zegt de Volendammer met gevoel voor zelfspot.

"Toch zijn het dan anderen die je tippen dat je eigen dochter ook een erg mooie stem heeft."

Jan en Nelly Keizer klimmen op 3 oktober samen op het podium tijdens het Mega Piratenfestijn in Lutjebroek. Ook onder anderen Koos Alberts, Lee Towers en Thomas Berge zijn van de partij in het Noord-Hollandse dorp.

Jan Keizer boeken ? Informeer vrijvblijvend naar de mogelijkheden.