Jan Keizer, het boegbeeld van de vorig jaar opgeheven band BZN, moet van de rechtbank in Den Haag een boete van 400 euro betalen voor een snelheidsovertreding die hij in februari beging. Dat oordeelde de rechter woensdag.

De zanger reed op een zondagochtend over de snelweg naar het ABN-AMRO-tennistoernooi in Rotterdam. Een motoragent hield hem staande, omdat hij 48 kilometer te hard reed.

De zanger kan prima leven met de boete, maar was wel een beetje aangeslagen dat hij voor een snelheidsovertreding voor de rechter moest komen. Volgens de officier van justitie volstond het betalen van een boete niet meer, omdat de zanger de afgelopen jaren al vaker was geflitst.

“Het was stil op de weg. En ach, ik ben niet gewend om te rijden, omdat ik in Nederland altijd in de file sta. Ik had niet in de gaten dat ik het gaspedaal zo hard indrukte”, zei de zanger. Hij benadrukte dat hij niet te hard reed omdat hij dat zich als bekende Nederlander zou kunnen veroorloven. “Er wordt wel eens gezegd dat ik zou denken dat ik boven de wet sta. Dat is echt niet zo!”, aldus Keizer.

De uitspraak van de rechter was precies hetzelfde als de eis van de officier. Mocht Keizer de komende twee jaar nog eens zo’n overtreding maken, dan hangt hem een invordering van zijn rijbewijs voor een periode van vier maanden boven het hoofd. “Ik pas de laatste tijd veel beter op, dus dat zal mij niet snel gebeuren”, was de reactie van de zanger.

Jan Keizer boekt u bij Twilight Entertainment