Jan Keizer denkt dat de geldingsdrang van Volendammers ervoor zorgt dat ze succesvol zijn. "Volendammers zijn streberige mensen die koste wat kost dingen willen bereiken", vertelt de 62-jarige zanger aan Nieuwe Revu. "Dat zal ongetwijfeld een rol spelen."

Keizer vindt het geen probleem dat dorpsgenoten als Jan Smit en Nick & Simon populairder zijn dan hij. "Ik hoopte dat ze zulke successen zouden boeken. Die jongens weten hoe ze het moeten aanpakken en hebben het vak door de jaren heen geleerd." Keizer hoopt dat hij een voorbeeld is geweest voor de jongere generatie Volendammers.

De voormalige BZN-zanger is medeverantwoordelijk voor het succes van Jan Smit. Hij ontdekte de zanger toen Jan 11 jaar oud was. ‘Ik zag toen al dat het een uitzonderlijk talent was. In het koortje waarin hij zong nam hij het voortouw."

De nummer 1-hit waarmee Jan Smit in 1997 doorbrak, Ik Zing dit Lied Voor Jou Alleen, is mede door Keizer geschreven. In de jaren daarna scoorde Smit nog vijf hits waar Keizer bij betrokken was.