Jan Smit gaat huis-aan-huis. De Volendamse zanger begint 9 oktober met zijn Jan Smit Komt Naar Je Toe-tournee langs grote concerthallen en overal waar de zanger optreedt, worden huis-aan-huiskranten bezorgd over die tournee. In totaal liggen er 1,3 miljoen krantjes klaar.
„Ze worden vlak voor de concerten per regio bezorgd”, zo liet manager Jaap Buijs weten. Volgens Buijs is er nog nooit zo’n grote promotiecampagne voor een concertreeks in Nederland geweest. Overigens heeft Smit dat niet echt nodig: een groot deel van de optredens zijn al uitverkocht.

De zanger doet onder meer Ahoy in Rotterdam, Rai in Amsterdam en de Brabanthallen in Den Bosch aan. In het voorprogramma staan de Volendamse vrienden 3js.

Als podiumartiest mag Smit het dan goed doen, op televisie gaat het de Volendamse zanger wat minder. Het muzikale reisprogramma Jan Smit – De Zomer Voorbij op Nederland 3 trok tijdens de eerste aflevering zondagavond slechts 572.000 mensen, zo blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Programma’s rondom de populaire zanger zijn over het algemeen goed voor minstens het dubbele aantal kijkers.

Naar de herhalingen van het vorige seizoen De Zomer Voorbij (op Nederland 1), begin augustus, keken meer dan een miljoen mensen.
Jan Smit boekt u bij Twilight Entertainment