Jan Smit is de studio ingedoken met zijn zus Monique Smit. Het gelegenheidsduo zingt de b-kant van Jans nieuwe single Zie Wel Hoe Ik Thuis Kom vol, maakte Jan maandag bekend in de ochtendshow van Edwin Evers.

Jan deed lange tijd mysterieus over zijn zangmaatje. Samen met zijn zus nam de 24-jarige Volendammer When You’re Gone op. Bryan Adams en Spice Girl Melanie C scoorden eind jaren negentig een grote hit met het nummer.

"Ik ben groot fan van Bryan Adams", legt Jan de keuze van het liedje uit. De Volendammer koos voor zijn zus omdat ze ‘zo ontzettend gegroeid is’. "Ze werd drie jaar geleden echt in het diepe gegooid, maar ik durf nu te zeggen dat ze een van de betere zangeressen van dit land is. Ik ben heel trots op mijn zusje."

Het is niet de eerste keer dat de 21-jarige Monique een deuntje zingt met haar oudere broer. Vier jaar geleden namen de twee een kerstnummer op, Kerst Voor Iedereen. In 1998 werkte Jan al samen met allebei zijn zussen. Op Het Is Niet te Geloven was ook Jenny Smit te horen.

When You’re Gone van Jan en Monique verschijnt vrijdag, dan ligt ook Jans nieuwe single in de schappen. Jans Leef Je Uit Concerttour gaat 22 oktober van start. Eind november moet de Volendammer voor het eerst vader worden. "Dat is wel een beetje lastig, want we zitten dan middenin de toer. Stel dat het kind tijdens of vlak voor een concert komt, hoop ik dat mijn fans begrip op kunnen brengen voor een afgelasting."

Jan Smit en/of Monique Smit boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.