Jan Smit ligt in het ziekenhuis. De Volendamse zanger trad dinsdagavond tijdens het Marco & Friends-concert op in het Gelredome in Arnhem en na afloop stroomde er bloed uit zijn oor.

Jan heeft al de hele week last van een oorontsteking. Volgeladen met pijnstillers klom hij dinsdag het podium op, omdat hij zijn goede vriend Marco niet in de steek wilde laten. Dit meldt RTL Boulevard. Na afloop ging het echter meteen mis. De zanger werd met ernstige hoofdpijn naar zijn huisarts gebracht en sinds vanmorgen ligt hij in het ziekenhuis.

Manager Jaap Buijs heeft laten weten dat Jan momenteel aan het infuus ligt en wordt onderzocht. De doktoren hebben Buijs laten weten dat Jan last heeft van een ontstoken gehoorgang. De bacterie die de oorontsteking veroorzaakt, is op kweek gezet. "Jan is op zijn Hollands gezegd helemaal naar de kloten."

Wanneer de artiest het ziekenhuis mag verlaten, is nog onduidelijk. Zijn optredens zijn tot in ieder geval zondag afgelast. De doktoren verwachten dat Jan zich aan het eind van de dag weer een beetje beter voelt. Of hij dan naar huis mag, is nog niet duidelijk. Jan kan waarschijnlijk volgende week woensdag pas weer aan de slag.

Jan Smit boeken voor een optreden? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.