Hij liep door stemproblemen een vertraging op van een jaar, maar donderdag begint Jan Smit toch eindelijk aan zijn grote Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour. Het eerste optreden van de populaire Volendamse zanger is in de Rijnhal in Arnhem; de komende maanden gaat hij het hele land door.

Jan liet voor het concert weten totaal geen last te hebben van de zenuwen. Sterker nog, hij kon nauwelijks wachten om het podium op te gaan. De fans hadden donderdagavond wel de nodige problemen om Arnhem te bereiken. Door een zwaar ongeluk op de snelweg bij Utrecht, stonden er enorm lange files.

De 22-jarige zanger is tot en met februari volgend jaar te zien in onder meer Ahoy in Rotterdam, MECC Maastricht, Martiniplaza in Groningen en de Groenoordhallen in Leiden. Ook België wordt aangedaan; daar staat Jan in de Lotto Arena in Antwerpen. Veel optredens zijn al uitverkocht. Jans zusje Monique opent ieder optreden, daarna verzorgen vrienden de 3js het voorprogramma.

Vlak voor de tournee vorig jaar van start zou gaan, werd de zanger geveld door stemproblemen, een operatie aan zijn stembanden volgde en hij mocht een tijd niet praten. De nieuwe cd en toer werden uitgesteld.

De plaat Stilte In De Storm werd afgelopen zomer uitgebracht en was meteen weer een groot succes. De singles Dan Volg Je Haar Benen en Stilte In De Storm stonden al bovenaan in de hitlijsten.

Jan Smit boekt u bij Twilight Entertainment

bron:telegraaf