Jan Smit staat vrijdag weer op de planken. De zanger werd anderhalve week geleden opgenomen in het ziekenhuis met een gehoorgangontsteking, maar is inmiddels weer de oude.

 
"Het gaat weer helemaal goed met Jan", zegt manager Aloys Buys maandag. "Hij heeft een week rust gehad en hij kan vrijdag het podium weer op." Volgens Buys heeft de Volendamse zanger weinig pijn meer. "Het oor irriteert nog wat. Maar als het goed is, verdwijnt dat ook in de komende dagen."

De ontsteking werd veroorzaakt door een bacterie die Jan opliep tijdens een vakantie op het Antilliaanse eiland Sint Maarten. Smit bezocht zijn huisarts vorige maand nadat hij tijdens het eerste ‘Marco & Friends’-concert last kreeg van ernstige hoofd- en oorpijn.

Zijn arts verwees hem door naar het ziekenhuis, omdat medicatie niet aansloeg. Daar kreeg hij vijf dagen antibiotica toegediend via een infuus. Alle geplande optredens moest de zanger daardoor noodgedwongen aflassen.

Vorige week maandag mocht Jan het ziekenhuis verlaten. Hij kon zijn antibioticakuur in pilvorm afmaken. Vriendin Liza nam het stokje van de zusters over. Zij nam de 23-jarige zanger onder haar hoede, zodat Jan een beetje kon aansterken.

Jan Smit boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.