Jan Smit is maandagochtend in Wenen gearriveerd. Daarmee is het Nederlandse songfestival commentatoren duo compleet. Smit verzorgt samen met Cornald Maas voor AVROTROS het commentaar bij de twee halve finales dinsdag en donderdag en de finale op zaterdag.

De zanger heeft het volste vertrouwen in de prestaties van Trijntje Oosterhuis op het Europese podium. “Ze is misschien wel de beste zangeres van het hele festival.”
Encyclopedie

Smit heeft zich voor zijn komst naar de Oostenrijkse hoofdstad globaal verdiept in alle acts die de revue passeren op het Eurovisiesongfestival. “Ik heb Cornald aan mijn zijde als wandelende encyclopedie. De rolverdeling is duidelijk.  Hij is de songfestivalkenner. Ik zit er naast om als zanger mijn professionele mening te geven.

Cornald is hier al twee weken en heeft alle repetities gezien en alle achtergrondinformatie zit in zijn hoofd. Ik baseer me vooral op wat ik tijdens de shows live hoor en zie. En de ervaring leert dat sommige acts live nogal anders kunnen uitpakken dan in de professioneel geproduceerde filmpjes vooraf.”