Jan Smit laat zich niet tegenhouden door een aswolkje meer of minder. Op het moment dat het luchtruim in Nederland was gesloten, maakten Jan en drie van zijn grootste fans een helikoptervlucht boven Volendam.

Zij wonnen de hoofdprijs in een door C&A en 100%NL Magazine georganiseerde fotowedstrijd. Deze vlucht kon wél doorgaan, omdat helicopters doorgaans veel lager vliegen dan vliegtuigen en dus minder last hebben van de aswolk.

Eind vorig jaar schreef C&A een fotowedstrijd uit waarbij men de leukste foto -met daarop een boxershort uit de J-Style underwear collectie – kon inzenden om kans te maken op diverse prijzen. De hoofdprijs ging naar Rein Wijsbeek (65) uit Groningen.

Hij en zijn vrouw Aly hadden nog nooit eerder gevlogen en de helikoptervlucht was voor hen dan ook een unieke belevenis. Rein vertelt enthousiast: "Het was een fantastische dag die we nooit meer zullen vergeten. Mede dankzij Jan die echt alle tijd voor ons nam." Ook hun kleindochter Stephanie (25), die de foto via e-mail had verzonden, mocht mee in de helikopter met Jan.

Jan vond het ook een leuk uitje: "Het was een heel bijzondere ervaring om met mensen die nog nooit eerder hadden gevlogen zoiets mee te maken."

Jan Smit boeken voor een optreden? Wij informeren u graag betreffende de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf