Jan van Est zet met de release van de zomerse single ‘Latin Lady’ zijn trend door om met opvallende en trendsettende nummers te komen. Met de single ‘Latin Lady’ weten producer/tekstschrijver Kees Tel en Jan van Est een overheerlijke latin-sound te vangen in een volks jasje.

De single ‘Latin Lady’ werd door media al omschreven als een tropische verrassing in het genre. De single doet enigszins denken aan de grootste hit van Caro Emarald, ‘A night like this’, maar heeft zijn compleet eigen volkse sound.

Jan over de nieuwe single: “Na de releases van ‘He mooie meid’ en ‘Een ouderwetse Hollandse winter’ was het natuurlijk wel zaak om met een goede volgende single te komen. Kees Tel kwam met ‘Latin Lady’ aan en ik was direct verkocht. Het is een super lekker nummer geworden, bij optredens zie je dat mensen direct mee gaan zingen en dansen. Dus laat de zomer maar komen!!” Als bonustrack bevat de single een cover van de mondiale hit ‘La Bamba’`(uit 1987) van de act Los Lobos, ook deze track is van een verfrissend volks sausje voorzien. Bij ‘Latin Lady’ is een videoclip geschoten;

Eerder bracht Jan succesvolle singles uit in de vorm van ‘He mooie meid’ en ‘Een ouderwetse Hollandse winter’. Beide singles kenden veel airplay en brachten de jonge zanger bij menig Radio en TV programma. Met Vaderdag liet de zanger nog op positieve manier horen met de track ‘Kleine Jongen’. Als kersverse vader wilde Jan van Est een cadeau geven aan alle vaders; de zanger en producer/tekstschrijver Kees Tel hebben de Hazes klassieker ‘Kleine jongen’ in een nieuw en fris jasje gegoten en deze gratis via de website en Hyves van Jan van Est aangeboden.