Voor de vierde keer in zijn carrière is een album van volksheld Jannes vanuit het niets op de hoogste positie binnengekomen in de Album Top 100, samengesteld door GFK Benelux. Met ´De nieuwe van….´ stoot  de ´Koning der Piraten´ de ´King of Pop´ na 4 weken van de nummer één positie! 

Het succes van de volksheld lijkt niet te stuiten! Vorige week nog ontving Jannes zijn eerste platina plaat voor het album ´Als het Zonnetje Schijnt` en eerder deze zomer kwam de single ´Ietsie Pietsie´ vanuit het niets binnen op nummer vijf in de Single Top 100.  En vandaag kan de nummer één positie met ‘De nieuwe van….’ toegevoegd worden aan de zegelijst van de sympathieke Drent. Jannes zelf is ongelooflijk trots op zijn nummer één positie: “Wat was het spannend, maar het is gelukt! De afgelopen weken bleef Michael Jackson iedere keer net alle anderen voor en dat ik nu degene ben die de ´King of Pop´ van nummer één positie stoot vind ik ongelooflijk!`

‘De nieuwe van…’, is alweer het negende studioalbum van de Drentse zanger. Zoals men van Jannes kan verwachten staan er op het album echte feestkrakers en meezingers maar ook laat Jannes een verdere verbreding in zijn repertoire horen. Een lijn die al op het vorige album ‘Meer dan een vriend’ werd ingezet en nu in nummers als bijvoorbeeld ‘´K vraag je’,’Zwevend naar ’t geluk’ en ‘Daar is mijn haven’ wordt doorgetrokken.

"Als artiest wil ik mezelf blijven ontwikkelen, met ieder album laten zien waar ik sta in het leven. Tegelijkertijd moet het altijd wel helemaal Jannes blijven, dat ben ik mijn fans verplicht. Gezellige volkse muziek, die door iedereen te begrijpen is. Emile Hartkamp en Norus Padidar, met wie ik nu al een paar jaar werk, voelen dat perfect aan en weten met liedjes te komen die mijn albums steeds weer een stapje hoger tillen en die helemaal bij me passen." aldus Jannes. 

De komende periode zal Jannes er alles aan doen om zijn nieuwe album hoog in de Album Top 100 te houden. Zo zal hij de komende weken door het land reizen voor de radio promotietour en zal Jannes promotionele optredens verzorgen bij verschillende muziekwinkels in het land.

Het album ‘De nieuwe van….’ is sinds vrijdag, 31 juli 2009, te verkrijgen in de winkels.

Jannes boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.