Frans Bauer mag maandag veertig kaarsjes uitblazen. De volkszanger kwam op zijn verjaardag tot een bijzondere conclusie. "Dat ik na alles wat ik heb gedaan in m’n leven nergens spijt van heb gehad", vertelde Bauer maandag in RTL Boulevard.

"Dat vind ik toch wel heel bijzonder", vertelde Bauer, die in 1994 zijn eerste hit scoorde met Als Sterren aan de Hemel Staan. Maandag stond de hele dag in het teken van de mijlpaal die de zanger bereikte. "Vanochtend om 07.00 uur had ik de eerste fans al voor de deur", vertelde Frans aan Show Vandaag. "Ik vind het hartstikke leuk."

Niet alleen fans leggen de jarige Bauer in de watten. "De kinderen hebben voor me gezongen en tekeningen gemaakt." Van zijn vrouw Mariska kreeg Frans een zwarte geluksolifant. "Daar ben ik echt heel blij mee."

Frans is ook blij dat zijn vader Chris, die aan longkanker lijdt, zijn verjaardag meemaakt. "Mijn vader is de hele dag hier, dat is super", vertelde Bauer aan RTL Boulevard. "Hij gaat ook vanavond mee uit eten, met z’n zuurstoftank."