Jeroen van der Boom is geen fan van volksmuziek. "Ik vind het wel leuk in de kroeg, maar het is niet zo dat ik een cd opzet", vertelt de kersverse presentator van Bloed, Zweet & Tranen voor de camera van Novum Nieuws.

"Volksmuziek is echt wel met een tingeltangeltje erin en vaak een wals of een feestdingetje. Daar zijn anderen heel goed in", gaat Van der Boom verder. "Ik hou meer van stevige muziek." Ook de kandidaten van Bloed, Zweet & Tranen, die hopen te worden ontdekt als de nieuwe volkszanger van Nederland, kunnen Van der Boom niet bekoren. "Ik vind ze heel goed zingen, maar ervan houden is een tweede."

Van der Boom is naar eigen zeggen blij als de concerten van De Toppers weer achter de rug zijn. "Ik vind volksmuziek erg leuk en gezellig om naar te luisteren en kan heel veel meezingen. Dat zie je wel bij De Toppers, maar ik ben ook blij als die dagen weer voorbij zijn."

Bloed, Zweet & Tranen wordt getipt als het nieuwe succesprogramma van SBS6, dat wel een hit kan gebruiken. "Ik vind dat mensen op moeten houden met zeggen: het doet me niets", zegt Van der Boom over de kijkcijfers. "Dat is allemaal onzin. Als je een tv-programma maakt, hoop je dat er een waardering aan zit. Je hoopt dat veel mensen ernaar kijken."