Op 31 Oktober 1970 werd in Vittiria op het Italiaanse schiereiland Sicilië de Familie Pallettie verblijd met de komst van een wolk van een dichter Jettie Pallettie. Pepone Pallettie en zijn Hanna (vader en moeder van Jettie) waagden in 1990 de grote stap en emigreerde naar Nederland.  Pepone werd messenslijper en moeder Hanna ging werken bij de Pizzahut in Rotterdam.

Jettie Pallettie begon te zingen op feesten en partijen en dat deed ze met zo’n succes dat ze langs (oktober 2009) haar doordeweekse baan bij het Italiaanse restaurant Casa de Papa in Lutjebroek moest opzeggen.

Het geheim van haar succes ? Misschien wel drie dikke hits op een rij.
De eerste hit had Jettie in 2008 "Ik zit in een cafeetje" gevolgd in 2009 door "Hey Knull" en in de afgelopen zomer door "Geef me R 2".  en als voorloper op het album "Tutti Spagghettie" werd in November 2009 Jettie’s nieuwste single "wie zijn vrouwtje lief heeft" gereleased.  Deze aanstekelijke "Party Knallers" tezamen met haar spectaculaire optredens door heel het land maakten van Jettie een gewild en veel gevraagd artieste.

Onder bezielende leiding van haar producers Waylon van der Heijden en Captain Rob is na een perfecte voorbereiding van meer dat 1 jaar Jettie Pallettie erin geslaagd om een top feest album af te leveren wat zijn gelijke niet kent. Bekende oude en nieuwe hits werden voorzien van een Pallettie "sausje".  "Norman" van Sue Thomson heet nu "Herman", "Volare" van de Gypsy Kings werd voorzien van een perfecte Nederlandse tekst en "Girls just wanna have fun" werd omgedoopt tot "Vrienden door dik en dun".
Het alom bekende Ria Valk succes "Rock and Billy" wordt moeiteloos afgelost met Jettie’s Engelstalige Rok en Rol Metlie en die wordt weer gevolgd door de "Stoom wals metlie".

Een bijdrage van componist / tekstschrijver Adri Jan Hoes "Ben jij de man" werd door Waylon van der Heijden voorzien van een perfect arrangement en Jettie zelf tekende voor de ingelaste grappen cq effecten.  Vervolgens werd een oude Duitse traditional onder handen genomen en het resultaat mag er zijn.  Een dijk van een nieuwe feestkraker kwam uiteindelijk ui de studiokoker met de titel ‘Ik ben ’t sat".  Dit nummer zal in Januari 2010 als extra single worden uitgebracht ter ondersteuning van het gloednieuwe album.

Als bonus track is het alom bekende "Take me back to the old transvaal" door Jettie veranderd in een voetbalkraker met de welluidende titel "suikerbossie dat is 1".

Kortom een album om in huis te halen.

Jettie Pallettie boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.