Jill Helena ging zaterdag met haar uitvoering van ‘It;s all coming back to you’ met de hoofdprijs aan de haal in het TV-programma ‘Ranking the talent’ op SBS 6. Naar aanleiding van dit succes en haar viral video’s op TikTok, heeft Jill besloten om op 26 januari een coveralbum uit te brengen met haar persoonlijke favorieten en suggesties van fans. De eerste track, haar versie van de Celine Dion-klassieker ‘It’s all coming back to me now’ , staat inmiddels op alle streaming portals.

De eerder uitgebrachte covers op TikTok en Instagram hebben inmiddels meer dan 10 miljoen views. Uiteraard staan deze versies ook op het album en daarnaast covers van oa René Froger, Adele, Miley Cyrus, en haar versie van ‘All by myself’ waarmee ze twee jaar geleden het TV programma All Together Now won. Ook zijn er plannen om een tribute avond op te zetten met live band met de hits van Celine Dion aangevuld met de vele vrienden van de Canadese zangeres onder wie Aretha Franklin, Michael Jackson, Mariah Carey en Whitney Houston.

Over Jill Helena

Jill werd in Nederland bekend dankzij haar deelname aan The voice of Holland. Ze behaalde in 2013 de finale en kreeg een nummer 1 hit met het nummer ‘Als alle lichten zijn gedoofd’. Een jaar later zong Jill samen met Jaap Reesema de leader in van de populairste dagelijkse Nederlandse soap ‘GTST’. Na een aantal jaren schrijven en werken in het buitenland besloot Jill twee jaar geleden mee te doen aan het succesvolle RTL programma ‘All Together Now en blies de 100-koppige jury wand omver met haar uitvoering van de Celine Dion versie van ‘All by myself’ en won een mooi bedrag als winnares van deze TV-show.

Vorig jaar vertelde zij in het zangprogramma ‘Better Than Ever’, bekeken door meer dan 1 miljoen mensen op RTL 4, haar verhaal en zong een eigen versie van de Queen-song ‘The show must go on’. Eerder dit jaar was zij te zien in het TV -programma ‘Avastars’ en onlangs dook zij op in het succesvolle De Alleskunner Vips op SBS 6. Afgelopen zaterdag won zij niet alleen ‘Ranking the Talent’ op SBS 6, maar stond ook in een uitverkocht AFAS Live als special guest van zanger Yves Berendse.