De kans dat er ‘jong en leuk’ talent naar het volgende songfestival zal worden gestuurd, is weer kleiner geworden. De 21-jarige Jim Bakkum heeft ook vriendelijk voor de eer bedankt.

„Ik denk dat het niet goed is voor je carrière. Kijk, de Toppers hebben het al gemaakt, maar als je een aanstormend talent bent en je eindigt met zo weinig punten, dan kan dat ook verkeerd uitpakken”, stelt de ex-Idols-deelnemer. Jim heeft al vier albums gemaakt en presenteert nu zijn vijfde Nederlandstalige. „Misschien word ik over twintig jaar gevraagd. Dan zien we wel.”

Eerder haakten Jan Smit, X Factor-winnares Lisa plus Nick en Simon al af. Frans Bauer houdt de optie open. „Je kunt in dit leven niets uitsluiten.”

Misschien is een tv-zoektocht een goed plan. In Engeland had dit idee regelrecht succes. Engeland stuurde na wekenlang tv-plezier met Your country needs you de relatief onbekende zangeres Jade naar het songfestival en werd prompt vijfde in de eindstrijd. Sir Andrew Lloyd Webber zelf zat aan de piano op het Moskouse podium, hij componeerde en schreef het nummer My time. Misschien iets voor Eric van Tijn.

Jim boekt u bij Twilight Entertainment

bron:telegraaf