Zangeres Joan Franka staat te popelen om kennis te maken met haar concurrenten voor het Eurovisie Songfestival. Dit weekend ontmoet ze de andere deelnemers.

“We gaan ’s middags een rondvaart doen en ’s avonds treden we allemaal op in de Melkweg. Echt gaaf om de andere deelnemers te ontmoeten”, onthult Joan aan NLtracks.

Zaterdag ontmoet Joan haar concurrenten, en ze heeft al enkele favorieten ontdekt. “Ik vind Loreen uit Zweden heel tof. Ook Servië, dat als eerste optreedt in dezelfde halve finale als ik, vind ik goed. Dat is zo’n mooi lied!”

Ondanks het feit dat er een felbegeerde plaats in de finale op het spel staat, ziet Joan de overige deelnemers liever niet als concurrenten.

"Ik vind het niet leuk om er zo tegenaan te kijken. Het is juist interessant om alle verschillende stijlen op zo’n festival te zien.

" Wel vindt ze het een voordeel dat er geen andere liedjes tijdens het Eurovisie Songfestival langskomen in de stijl van haar nummer ‘You And Me’.

"Mijn halve finale begint met die mooie ballad uit Servië en daarna komt een vergelijkbaar liedje wat later een beetje gaat rocken. Mijn song is de eerste echte vrolijke en daarna komen weer wat dance-liedjes. Dat vind ik leuk om te zien."