Johannes Rypma, die afgelopen vrijdag tweede werd in The Voice of Holland, blijft ondanks zijn avontuur een nuchtere Fries.

"Ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen bij The Voice. Als je dit een half jaar geleden aan mijn vrienden zou vertellen, zouden ze zich kapot lachen. Niemand, maar dan ook niemand had dit verwacht", zegt Johannes tegen De Telegraaf. "Maar ik vind het wel terecht dat ik tweede ben geworden. Ik ben in het afgelopen half jaar heel hard gegroeid."

Johannes ligt niet wakker van alle kritiek die hij heeft gekregen de afgelopen weken. Hij zou volgens velen onterecht een plekje in de finale hebben bemachtigd. "Ga er zelf maar eens staan. De kritiek maakt me niks uit, dan boeken jullie me lekker niet. Je kan niet voor heel Nederland een idool zijn."

De zanger, die in het dagelijks leven als monteur werkt, weet niet of hij doorgaat met zijn baan in Friesland. "Ik wil het liefst fulltime bezig zijn met zingen. Dus nu is het afwachten of ik geboekt ga worden. Er zijn wel plannen om een nummer op te nemen en misschien zelfs wel een album. Dat wordt natuurlijk een lekkere Rock & Roll plaat, zoals jullie van me gewend zijn."