Johannes Rypma weet nog niet precies welke kant hij op wil met zijn muziek. "Ik wil eerst even kijken hoe het album het doet", zegt de 21-jarige Fries, die eind vorig jaar tweede werd bij The Voice of Holland. Vrijdag brengt Rypma zijn debuutplaat Play Me uit.

"Ik wil rockmuziek blijven maken, maar misschien gaat het iets meer de commerciële kant op", legt de blonde zanger uit aan Novum Nieuws. "Voor mezelf, maar ik moet ook denken aan wat mijn publiek wil. Dat is hetzelfde als bij andere beroepen: als je iets maakt wat alleen jij mooi vindt, kun je het ook niet verkopen."

Rypma heeft op zijn plaat nummers staan die hij bij The Voice zong, zoals When the Lady Smiles en Sex on Fire, maar ook nieuwe liedjes. De zanger heeft zelf grotendeels bepaald hoe het album eruitziet. "De eindconclusie ligt bij mij: ik ga niet een nummer opnemen waar ik niet achter sta."

De Fries heeft zijn oude baan als servicemonteur ook weer opgepakt. "Doordeweeks doe ik dat en in het weekend treed ik op. Soms is dat wel lastig", erkent Rypma, die naar eigen zeggen veelvuldig wordt herkend op straat. "Dat hoort erbij", vindt hij. "Als mensen een praatje willen maken of met me op de foto willen ga ik ze niet afwijzen. Ik vind alles best."