Jordy van Loon mag niet stoppen met school. De 15-jarige zanger, die momenteel op de eerste plaats van de Single Top 100 staat met zijn single ‘Verliefdheid’, heeft met zijn ouders afgesproken dat hij zijn school afmaakt voordat hij zich volledig op het zingen stort. Platenbaas en manager Jan Zwarteveen heeft het zelfs als voorwaarde gesteld voordat hij een platencontract kon tekenen. "Ik heb beloofd dat ik mijn school afmaak en beloofd is beloofd", vertelt Van Loon.

Jordy mag vanwege zijn leeftijd momenteel wettelijk maar 24 optredens per jaar doen. Volgens Zwarteveen zijn de aanvragen voor optredens met het huidige succes niet aan te slepen. Maar ook al is de arbeidswet niet meer van toepassing op Jordy als hij op half juni 16 jaar wordt, dan nog worden de optredens beperkt om Jordy rustig zijn vmbo-diploma te laten halen. "Het is belangrijk dat ik mijn diploma haal en daarna ga ik lekker zingen als het mij natuurlijk gegund is", vertelt hij. "Ze kunnen je maken en breken."

De volkszanger vindt het allemaal ‘bijzonder’ wat er op dit moment met hem gebeurt. "Ik kan het bijna niet geloven", roept hij enthousiast. "Ik word heel veel op straat aangesproken en dan zeggen ze dat ze me hebben gehoord bij Giel Beelen of bij Coen en Sander, heel leuk allemaal."

Jordy hoopt dat het over vijf of tien jaar nog steeds zo goed gaat als nu. Hij wil graag een grote ster worden, maar dat vindt hij niet het allerbelangrijkste. "Mijn echte doel is om mensen blij te maken met mijn muziek", zegt hij. "Ik heb een mooi album mogen maken. Daar ben ik heel gelukkig mee."

Kritiek legt hij naast zich neer. "Er zijn altijd mensen die zeggen dat ze het niet mooi of leuk vinden, maar dat laat ik maar gaan", legt Van Loon uit. "Het is vaak met dit soort muziek: je vindt het leuk of je vindt het niet leuk. Er zijn zat mensen die het wel leuk vinden en daar ga ik voor."

Ook voor kapsones is de jonge zanger niet bang. "Ik moet met mijn beide beentjes op de grond blijven en daar heb ik absoluut geen moeite mee", vertelt hij. "Het moet natuurlijk niet te gek worden. Mijn ouders hebben ook nog andere kinderen."

Jordy van Loon boekt u bij Twilight Entertainment

Bron: Novum