Jordy van Loon wil een nieuwe kans. De jonge zanger werd in één klap bekend door zijn nummer 1-hit Verliefdheid (is een toverbal). Maar na een seksueel getinte uitspraak op tv werd hij totaal verguisd. „Ik wil niet worden afgerekend op hoe ik was.”

Zijn veelbesproken optreden in het BNN-programma Doe maar normaal zorgde voor een stroom aan woedende reacties. Jordy hintte op de vraag of ’hij al seks had gehad’, dat dat niet het geval was maar dat hij wel andere intieme zaken met vrouwen had gedaan. Zijn carrière liep een flinke deuk op.

"Het is een heel vervelende periode geweest, maar ik heb er nooit over gedacht te stoppen met zingen. Op het podium staan daar heb ik plezier in. De leuke dingen tellen voor mij het meest.”

De vrijgezelle Jordy heeft net een nieuwe single uit. „Die heet Het spel van cupido. Ja, haha, weer over de liefde. Toverbal was in één keer een hit. Nu is de sensatie eraf en moet ik ervoor knokken, opnieuw beginnen. Ik wil een kans krijgen mensen laten zien wat ik kan en wie ik echt ben: iemand die graag muziek wil maken en niet gelijk een stempel hoeft te krijgen.”