Jordy van Loon (15) heeft een nummer 1-hit te pakken met Verliefd. De jongen werd in Mooi! Weer de Leeuw achter het behang geplakt door zijn mentor meneer Rol, omdat hij in de klas maar niet wilde ophouden met zingen. Maar Jordy zong vrolijk door. Met succes!

Jordy probeert al sinds zijn zevende om door te breken, en trad al regelmatig op in bejaardenhuizen en op feestjes. „Ik was zo’n vrolijke snuiter die alleen maar zong. Altijd. De mensen vonden het leuk dus ik was niet te stoppen.” Dat ondervond zijn mentor ook… „Ja, het was niet zijn bedoeling om mijn doorbraak te forceren, hij wilde me gewoon echt een lesje leren want hij werd echt gek van mijn gezang. Maar ik dacht meteen ’dit is mijn kans!’ Dus greep ik die microfoon en zette het op een zingen. Trouwens, hij is er nu maar wat trots op wat ik bereik.”

Producer Jan Zwarteveen zat te kijken naar De Leeuws programma en zag in Jordy een groot talent. „Hij belde me en toen we elkaar ontmoetten, klikte het meteen. Hij schrijft mijn nummers in overleg met mij. Ik wil graag over dingen zingen die me wat doen. Zo wilde ik graag een paar nummers over mijn vader en mijn moeder, want zij zijn de liefsten van de hele wereld. Zij doen echt alles voor me, rijden me overal naar toe. Ze hebben behalve mij nóg vier kinderen, dus ik vind wat ze doen heel bijzonder.

Jordy  van Loon boekt u bij Twilight Entertainment

Bron:Telegraaf