De nieuwste carnavalshit is van Jos van Oss (29). De geboren Brabander uit Amsterdam nam voor de gein in een middagje met een paar vrienden het nummer ‘Zachte G, Harde L’ op in Amsterdam. De clip is op You Tube echter in een paar dagen tijd al meer dan 240.000 keer bekeken.

"Wat er nu gebeurd is ongelooflijk. Gigantisch zelfs, het loopt storm. Ik word plat gebeld, zelfs ’s nachts. Iedereen wil nu iets van me”, aldus Jos.

Jos was 13 jaar toen hij samen met zijn ouders naar Amsterdam verhuisde. Op het vmbo werd hij regelmatig uitgelachen door klasgenoten om zijn Brabantse accent. .

 "Mijn vader zei toen voor de grap: jongen, je hebt misschien wel een zachte G maar toch ook een harde L”.

De clip is opgenomen op de Dam, de Albert Cuyp markt en in de Jordaan. Jos in zijn carnavalskloffie, een pruik, kek jasje en dikke bril, brengt zo het carnaval naar de hoofdstad. ,,Ik zei tegen mijn vrienden dat als de clip meer dan 100 keer bekeken zou worden ze een rondje bier van me kregen.” Hij lacht. ,,Dat gaat nu een heel dure grap worden.”

Optredens zitten er aan te komen tijdens de vier dagen feest. Zenuwen om tijdens het carnaval het podium op te gaan heeft hij niet, ondanks dat het voor hem de eerste keer is. ,,Nee hoor, dat is toch alleen maar leuk? Ik ben een echte carnavalsliefhebber, ik vier het ieder jaar. Dit jaar gaat heel speciaal voor me worden.”

Jos van Oss boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:telegraaf