Julie Forsyth (53) keek drie keer de dood in ogen. De countryzangeres, die samen met haar grote liefde Dominic Grant (61) al vijfentwintig jaar het duo Grant & Forsyth vormt, vertelt voor het eerst over het geheim dat ze met zich meedraagt. Julie: „We vieren ons jubileum, maar vooral het feit dat ik nog leef.”

Na de geboorte van haar zoon Luke ging het voor het eerst mis. „De buikpijn werd steeds heviger, en mijn huid was helemaal geel geworden. Ik heb de dokter gezegd dat hij mij meteen moest opensnijden.

Diezelfde avond nog werd ik geopereerd. Bleek dat bij het curetteren van mijn baarmoeder een fout was gemaakt met als gevolg dat mijn menstruatiebloed zich in mijn buik had opgehoopt. Dan word je dus van binnenuit vergiftigd! Als het een paar uur langer had geduurd, was ik er niet meer geweest…”

Enkele jaren later was het weer raak. Julie: „Door het harde werken schonk ik weinig aandacht aan de bult in mijn keel. De arts constateerde een cyste en gaf medicijnen. Verder hoefde ik mij nergens zorgen om te maken.”

Op een dag belde de vader van Julie, televisiepersoonlijkheid Bruce Forsyth, met Dominic om te vragen hoe het ging. „Op bevel van mijn vader reed Dominic mij rechtstreeks naar zijn specialist. De cyste bleek op springen te staan en ik was in levensgevaar. De inhoud zou in mijn longen lopen en dat zou einde verhaal zijn. Opnieuw werd ik met spoed geopereerd en waren de artsen er net op tijd bij.”

Julie slikt even en vraagt quasiluchtig „Ben je klaar voor de derde keer?” Ze vervolgt: „Ik was in de tuin aan het werk toen Dominic mij op een donkere moedervlek op mijn been wees. Op zijn aandringen ging ik naar de dokter, die mij doorverwees naar de specialist.” Ze vervolgt: „De arts vertelde dat het waarschijnlijk huidkanker betrof, en ik mogelijk niet langer dan zes maanden te leven had. Bij een operatie hebben ze gelukkig alles kunnen weghalen en verdere behandeling was niet nodig."

Julie op 9 oktober in Studio 21 in Hilversum het jubileum van Grant & Forsyth. „We vieren ons succes, maar vooral het leven en de liefde voor elkaar. Iedere dag kijk ik naar boven en zeg ik ’bedankt dat ik er nog mag zijn’.”