"Misschien moet Raffaëla wat aandoen en Joan wat uit," adviseert Stacey Rookhuizen over de outfits van de dames bij het Nationaal Songfestival. Ook de rest van de juryleden waren niet te spreken over het Indianen-outfit van Joan.

De uitbundige hoofdtooi van Joan laat zowel de juryleden als de rest van Nederland niet onberoerd. "Je hebt prachtig gezongen, maar die tooi heb je niet nodig," vinden Carlo Boszhard en Afrojack. "Je hebt een heleboel veren op je hoofd en die zou ik graag ergens anders willen steken," vult Jeroen Nieuwenhuize aan. Ook op Twitter wordt veel gesproken over de outfits van Joan en Rafaella: "een stoeipoes en een indiaan, het moet niet gekker worden."

Ondanks de Indianentooi en de jurk (die Joan zelf ontworpen heeft), is de zangeres wel door naar de finale van het Nationaal Songfestival. Raffaëla is hiermee definitief uitgeschakeld als kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Op haar uitdagende outfit hadden de overige (mannelijke) juryleden niks aan te merken.

Ook de bril van presentator Jan Smit zorgt voor veel reacties op Twitter. De zanger draagt grote glazen met dik zwart montuur. "Ik kan de tekst van de autocue meelezen in de bril van Jan," schampert een Twitteraar. En ook: "Jan Smit wil je direct die bril van zijn kop af meppen," valt te lezen.