Kees Tol kan intens genieten van een mooie vrouw. "Ik ben zo gay als de nacht", zegt de presentator van Shownieuws in Viva. "Maar dat betekent niet dat ik niets met vrouwen heb. Ik kan echt van een mooie vrouw genieten. Sterker nog: ik kan een vrouw zelfs aantrekkelijk vinden."

"Ja, nu wil je natuurlijk namen weten", gaat de 32-jarige Tol verder. "Nou, Renate Verbaan vind ik echt heel mooi. En Zarayda Groenhart is ook prachtig en ontzettend lief. Mijn beste vriendin is mijn achternichtje. Daar kan ik echt de hele dag mee lachen."

De presentator kan intens genieten van een gulle lach. "Ik vind een serieus gesprek op zijn tijd belangrijk, maar mijn avond is niet compleet zonder een goeie grap. En mijn avond zou wel compleet kunnen zijn zonder een serieus gesprek."

Mede hierdoor bestaat bij het publiek het idee dat Tol alleen van loltrappen houdt. "Ik ben ook schuldig aan de creatie van dat beeld", geeft Tol toe. Daarom is hij blij dat hij in Shownieuws ook steeds vaker de gelegenheid krijgt voor wat serieuzere gesprekken en dat hij binnenkort naast het realityprogramma De Zomer Voorbij ook een derde programma mag presenteren.

"Ik had natuurlijk nee kunnen zeggen tegen Hollands Beste Bloemstylist omdat ik niet veel met het onderwerp heb, maar ik zie het juist als een mooie kans om te leren en mezelf te ontwikkelen", zegt Tol over het nieuwe programma over bloemschikkers dat woensdag voor het eerst is te zien. "Ik wil constant beter worden in wat ik doe. Ik ben er wel aan toe om wat breder te worden."

Tol weet ook al dat hij over een paar jaar een amusementsprogramma wil presenteren. "Daarvoor moet ik eerst flink wat vlieguren maken en het is goed dat ik de kans krijg dat te doen."