Zanger Kevin Smit uit Hoogeveen geeft zaterdag 23 april zijn eerste avondvullende concert in theater De Tamboer in Hoogeveen. Smit treedt op met zijn eigen, zevenkoppige Kevin Smit Band.

Het programma ‘Kevin Smit Live & Akoestisch’ is een 2,5 uur durende gevarieerde show, waarin Kevin Smit naast eigen, Nederlandstalig repertoire ook liedjes van andere artiesten zingt. Zanger René Karst verzorgt een gastoptreden.

Het optreden in De Tamboer is het eerste avondvullende concert in de zangcarrière van de pas 19-jarige Hoogeveense volkszanger. Kaarten zijn niet meer verkrijgbaar: ruim twee weken voor het concert waren alle 500 kaarten al verkocht. “Dat geeft me echt een fantastisch gevoel”, zegt Smit trots.

‘Kevin Smit Live & Akoestisch’ markeert een nieuwe fase in de carrière van de zanger die in 2008 doorbrak met de hit ‘Morgen wordt alles anders’ en sindsdien een veelgevraagd artiest is. Smit heeft een moeilijke tijd achter de rug. “Ik heb ervaren dat mensen je in de muziekwereld van alles beloven, maar dat er vaak maar weinig van terecht komt.”

Begin dit jaar kwam er ook een einde aan de samenwerking met manager Harrie Jansen, die hem sinds het begin van zijn zangcarrière bijstond. Ook het contract met platenmaatschappij CNR Entertainment, waar het debuutalbum ‘Morgen wordt alles anders’ verscheen, werd verbroken.

Privé gaf het hartinfarct van zijn moeder veel zorgen. “Ze is tot twee keer toe gedotterd. Alles bij elkaar is het zware tijd geweest”. Met het uitverkochte concert in De Tamboer slaat Kevin Smit die zwarte bladzijde om.”

Tijdens ‘Kevin Smit Live & Akoestisch’ wordt de nieuwe single van Kevin Smit gepresenteerd: ‘Dit is jouw dag’. “Het is een heerlijk liedje, lekker vrolijk.” Een echte zomerhit, denkt Smit, die hoopt dat de single wordt opgepikt door de grote radiostations.

Een avondvullende show en een nieuwe single, wat Smit betreft volgt er nog veel meer. “Ik werk aan een nieuw album dat eind dit jaar uit moet komen. En ik wil vooral zo veel mogelijk optreden. Samen met mijn band, alleen of met andere artiesten. De eerste contacten daarvoor heb ik al gelegd.”