De eerste aflevering van het nieuwe programma van Frans Bauer is donderdag goed bekeken. ‘Bauers Zigeunernacht’ trok 1,2 miljoen kijkers naar Nederland 1.

Het programma dat erna werd uitgezonden, de eerste aflevering van het tweede seizoen ‘Liefs Uit…’, deed het nog iets beter en was met 1,3 miljoen kijkers na het NOS Journaal het best bekeken programma van de avond. Nederland 1 had echter nog weinig concurrentie, want de commerciële zenders verkeren nog in zomerstand. Het nieuwe tv-seizoen begint volgende week pas echt op stoom te komen.

In ‘Bauers Zigeunernacht’ vertrekt de volkszanger met een oude Mercedes naar Hongarije waar hij twee weken verblijft in een zigeunerkamp. Hij wil er de tijden van vroeger herbeleven; Bauer groeide zelf op in een woonwagenkamp, maar dan in Nederland.

Te zien was hoe hij met zijn broer Dorus en drie zigeunermuzikanten 14 uur deed over de reis en zich vervolgens introduceerde aan de bewoners van het kamp. Vanaf volgende week ontvangt hij BN’ers die ook enkele dagen in het kamp zullen blijven. Irene Moors, Ali B, Pia Douwes, Ellen ten Damme, Erik van der Hoff, Albert Verlinde en Emile Roemer komen langs.

Bauer was, naast de werkzaamheden voor zijn zangcarrière, al twee keer eerder te zien met een realityreeks op televisie. Vooral die op RTL 4 in 2003 trok hoge kijkcijfers en won zelfs de Televizierring. Daarnaast presenteerde de zanger een reeks afleveringen van Bananasplit op de TROS.