Dat zanger Jannes Wolters (38) zelf reikhalzend uitkijkt naar zijn komende megaconcert in Ahoy is nog normaal te noemen, dat zijn fans inmiddels ook al volop bezig zijn met de grote dag van 8 september is toch wel heel opmerkelijk. Voornamelijk in het noorden, oosten en midden van ons land blijkt de interesse voor het concert ongekend groot.

Inmiddels zijn zelfs al extra touringcars besteld om alle fans die dag naar Ahoy te krijgen. ‘Ik weet dat ik een aantal zeer trouwe fans heb, maar dit is echt ongelooflijk,’ aldus Jannes.

Hoewel Jannes al in heel wat grote zalen en ook bijvoorbeeld stadion Gelredome optrad, is het spektakel in Ahoy ook voor hemzelf een huzarenstukje. ‘We hebben voor het eerst de ruimte en gelegenheid om zo groot uit te pakken als we willen. Zo word ik straks bijvoorbeeld begeleid door een zestienkoppige band. Het is ongelooflijk wat voor sound dat geeft. Zelfs mijn trouwste fans zullen denk ik hun oren niet geloven. Het wordt in elk geval mijn spectaculairste concert ooit. Dat durf ik nu al wel te zeggen.’

Mega Piratenfestijn

‘10 jaar zit ik nu in het artiestenvak en mijn carrière kreeg een vlucht toen de ‘Mega Piratenfestijnen’ zo populair werden. Toen Eddy Mensink en Willy Oosterhuis mij benaderden om vaste gast te worden van het Mega Piratenfestijn, wat een grote eer was en we merkten dat mijn liedjes zo ontzettend aansloegen bij het publiek voelde ik dat ik op het juiste spoor zat’. Door de grote steun van de Piratenliefhebbers en het ‘Mega Piratenfestijn’ was het dan ook geen verrassing dat Willy hem in 2007 kroonde tot de “Koning van de Piraten”. “Prachtig toch?” Vervolgd Jannes, “dat is misschien wel de grootste erkenning die er is, voor mij als artiest. Ik weet het zeker, op 8 September gaan we er een Mega feest van maken en zullen Ahoy eens laten zien hoe wij een feestje bouwen zoals we dat al jaren doen tijdens de Mega Piratenfestijnen.

De grote belangstelling voor Jannes Live in Ahoy 2012, geeft maar weer aan dat de zanger met zijn oer-Hollandse en vooral eerlijke liedjes een groot publiek voor zich heeft weten te winnen. Het megaconcert moet een feest voor en met de fans worden. Niet voor niets staat Jannes op een podium middenin zijn publiek. Symbolisch voor de afgelopen tien jaar, waarin Jannes letterlijk en figuurlijk dicht bij zijn fans stond, en waarin hij met hen zoveel mooie momenten mocht beleven.