25 jaar geleden werd Koos Alberts ‘voorgesteld’ aan een rolstoel, die levenslang verbonden zou blijven aan hem. Een dramatische verandering in het leven van de populaire zanger. Dit jaar zijn er nog meer belangrijke getallen De onlangs 65 jaar geworden zanger, is dit jaar ook 45 jaar getrouwd met zijn Joke.

In het weekblad Weekend, verteld Koos openhartig over alle jaren : Het succes leek niet op te kunnen voor Koos. Tot die fatale nacht in 1987, toen de zanger ’s nachts na een optreden met zijn auto uit de bocht vloog en zwaargewond raakte. ’Normaal reed Joke altijd. Maar die had die avond iets anders te doen. Op weg naar huis viel ik in slaap achter het stuur.’ De artsen vochten voor het leven van de zanger, die zelfs een poosje klinisch dood was. Uiteindelijk bleef Koos leven, maar belandde hij door een dwarslaesie wel in een rolstoel.

’Ook een jubileum dus’, glimlacht de zanger wat cynisch. ’Dit jaar alweer 25 jaar. Ach, weet je, de één wint de toto en de ander krijgt een ongeluk.

Dat is nu eenmaal het leven. Daar kun je wel lang boos over zijn, maar je verandert er niets meer aan.’ Deze week in Weekend een uitgebreid en openhartig gesprek met de zanger.