Het wordt een druk jaar voor Lange Frans. De rapper komt deze maand met zijn nieuwe album Levenslied en heeft een groot aantal projecten op stapel staan. "Ik heb meer inspiratie dan ooit", zegt hij maandag in De Telegraaf.

"Levenslied is nog niet uitgekomen of ik ben alweer met een volgend album bezig. Daarbij lopen er nog wat televisiedingen en richten we ons dit jaar vooral op festivals", vertelt Frans. Echtgenote Daniëlle helpt hem zo veel mogelijk. "Ik ben nu druk met de voorbereiding van de releaseparty en denk alweer over een vervolg op de theatertour van Frans", zegt ze.

Niet lang geleden zag het er een stuk minder rooskleurig uit voor het echtpaar. Daniëlle werd vorig jaar veroordeeld tot een taakstraf voor bedreiging en vuurwapenbezit. De politie vond een geladen vuurwapen in haar auto toen ze onderweg was naar Frans’ ex-collega Baas B. Volgens Daniëlle was hij de oorzaak van de financiële problemen van haar man. Ook kwakkelde in september geboren dochtertje Danie met haar gezondheid.

"We zijn heel blij dat het conflict met Bart is opgelost en dat we zonder financiële problemen het nieuwe jaar in kunnen. Helaas hoort het hoger beroep dat ik heb aangespannen daar nog wel bij", zegt Daniëlle. Ook met dochter Danie gaat het ‘echt stukken beter’. "Wanneer het thuis goed gaat, kun je alles aan", zegt Frans.