Lee Towers ligt er niet wakker van dat hij binnenkort een record verliest aan Frans Bauer. Bauer geeft eind deze maand zijn 51e concert in Ahoy en verbreekt daarmee het record van vijftig Ahoy-shows dat op naam van Towers staat. "Maar dat speelt helemaal geen rol", verzekerde Towers dinsdag in Koffietijd.

Towers evenaart Bauer in november. De 65-jarige zanger viert op 1 november zijn 35-jarig artiestenjubileum met een concert in Ahoy, zijn 51e. "Nog die ene keer een concert geven om Frans van zijn record te houden, speelt geen enkele rol", zei Lee dinsdag. "Ik hoop dat Frans er nog veertig keer overheen gaat."

Towers kijk uit naar zijn jubileumconcert. "Ik heb in 2000 afscheid genomen van Ahoy, toen had ik er vijftig gedaan. Dat was een mooi rond getal, het was gewoon klaar." Toen de zanger in maart zijn 65e verjaardag vierde, begon het toch weer te kriebelen. Zijn artiestenjubileum en een oeuvreprijs bleken ‘een leuk kapstokje’ voor een show in Ahoy. "Ik vind het geweldig dat het nog een keer gebeurt. Het is toch een beetje mijn gebouw."

De zanger pakt groots uit voor zijn jubileum. "Het Metropole Orkest komt met alle toeters en bellen. En natuurlijk is Anita Meyer van de partij, ze hoort er gewoon bij." Ook Gordon staat met zijn Los Angeles, the Voices op de planken, evenals onder anderen Pia Douwes, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo.

Towers zweert dat het bij één concert blijft. "De laatste concertreeksen bestonden uit vijf shows, maar daar gaat het nu niet om. Het is niet een opstapje om de Gala’s of the Year weer nieuw leven in te blazen, het is een jubileum. Het is buitengewoon exclusief, gewoon één keer en dan alles uit de kast in plaats van vijf keer."