Het tweede album van Gordons zanggroep ligt nog maar net in de schappen en nu al volgt er een kerstalbum vanLos Angeles The Voices. Dit geheel in Amerikaanse gospeltraditie en dus met de nodige dosis spiritualiteit.

Fans van Los Angeles The Voices kregen al een voorproefje van A Christmas Spectacular op LATVII: Because We Believe, in de vorm van de bonustrack Stand Up And Sing (It’s Christmas Time). Het liedje duikt uiteraard ook hier op en geeft een representatief beeld van dit kerstalbum met orkestrale en optimistische gospelsongs.

Het album bevat nog twee (mede) door Gordon geschreven kerstliedjes, die dezelfde boodschap van liefde en vrede prediken. Deze songs – Rivers Of Joy (A Christmas Spectacular) en All Over The World – schemeren Gordons ambities door om nog eenmaal met zijn kwintet te schitteren op het Eurovisie Song Festival.

Met name de tweede helft van A Christmas Spectacular leunt op religieuze kerstnummers, waaronder Silent Night, When A Child Is Born, O Holy Night en een gospelmedley. Het album is daardoor wat uit balans, mede vanwege de theatrale arrangementen – vooral de aan Meat Loaf refererende versie van O Holy Night.

De rest van het album bevat luchtigere kerstklassiekers als Mel Tormé’s The Christmas Song (noemenswaardig vanwege de korte Lee Ritenour-achtige gitaarsolo), Andy Williams’ It’s The Most Wonderful Time Of The Year, David Fosters Grown-Up Christmas List en John Lennons Happy Christmas (War Is Over).

De slechts elfjarige Aliyah Kolf uit de televisietalentenjacht Holland’s Got Talent gaat in duet met Los Angeles The Voices op Mariah Carey’s Miss You Most (At Christmas Time). Hoewel Kolf beslist een pril talent is, is dit liedje nog net iets te hoog gegrepen voor het jonge meisje. Desondanks is Gordons hoogmis met recht een spektakel.