Lytse Hille viert 10-jarig jubileum en komt met bijzondere single: een versie in het Fries maar ook in het Nederlands!  Je hebt van die artiesten, die wereldberoemd zijn in de regio en daar hun start maken naar een lange en succesvolle landelijke carrière.

Zoals er waren Normaal in de Achterhoek en het laatste fenomeen Jannes in Drenthe, maar Friesland heeft Lytse Hille.

De kleine sympathieke 40-jarige in Friesland geboren Lytse Hille, zit inmiddels dit jaar alweer 10 jaar in het vak en dat gaat gevierd worden en hoe! Als voorloper presenteert hij zijn nieuwe single welke hij in twee talen vertolkt, namelijk in zijn moederstaal het Fries en in het Nederlands. ‘At ik alles earder witten hei’ oftewel ‘Als ik alles toch geweten had’. Een heerlijke vrolijke meezinger, die je in beide uitvoeringen weet te raken. De gezelligheid knalt uit je installatie en nodigt uit tot ’n lach op je gezicht. De Friese uitvoering is het eerste kadootje van Lytse Hille aan al zijn trouwe fans in zijn Friesland, dat zelfs ook in de Friese uitvoering Nederland kan veroveren, want ging o.a De Kast en Twarres hem daarin niet voor?

Het jaar 2015 is al totaal ingevuld qua releases en opvallende evenementen, waarmee we iedere partij op de hoogte zullen houden maar in ieder geval: spraakmakend. Al jarenlang wachten we op de uitspraak van de voorzitter van de Friese Elfstedentocht ”It giet oan”. Met de release van Lytse Hille’s nieuwe single en zijn 10-jarig artiestenjubileum kan hij nu zeggen: “It giet oan”.  Binnenkort zal er een heel bijzondere videoclip van deze nieuwe single verschijnen… Hou Lytse Hille goed in de gaten!